General Science Objective Questions – OnlineGKTest

General Science Objective Questions

41) By which organisms greenhouse gases like Nitrous oxide and methane can be produced in major

Ans) Bacteria

  Biology Test      Biology Test         Biology Test

42) The most adaptable and versatile in all organisms is

Ans Bacteria

43) In which micro-organism hormone is generally absent

Ans) Bacteria

44) What is the AIDS virus

Ans) Single-stranded RNA

45) What does the virus contain

Ans) Single-strained RNA

46) What does the virus contain

Ans) Nucleic acid and protein

47) What are rod-shaped bacteria called

Ans) Bacillus

48) By which penicillin is produced

Ans) By a mould

49) What do pathogenic bacteria secrete

Ans) Antigens

50) From which antibiotic penicillin is extracted

One thought on “General Science Objective Questions – OnlineGKTest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *