General Science Objective Questions – OnlineGKTest

General Science Objective Questions

51) What the sharpness of a television image is called

Ans) Resolution

52) A mirage occurs because of

Ans) Total Internal reflection

53) Forged documents are detected by

Ans) Ultraviolet rays

54) What is the source of electric energy in an artificial satellite    (General Science Objective Questions)

Ans) Solar cell

55) The instrument used to see the distant objects on the earth is

Ans) Terrestrial telescope

56) A microscope used in pathological laboratories forms

Ans_ Magnified, virtual and inverted image

57) The sparkling o a diamond is due to

Ans) Total internal reflection of light

58) Short-sight in human eye can be corrected by using proper

Ans) Concave lens

59) Which colour of light shows maximum deviation when passed through a prism

Ans Violet

60) Which type of mirror is used in the headlight of vehicles

Ans) Concave mirror

One thought on “General Science Objective Questions – OnlineGKTest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *